Zupa chlebowa to świetna i łatwa w przygotowaniu potrawa idealnie nadająca się na każdą okazję. Wypróbuj poniższy przepis na zupę chlebową z żółtym serwem i kiełbasą i podziel się koniecznie swoimi uwagami!
Przepis na zupę z czosnkiem i serem
Aby przygotować zupa chlebowa z czosnkiem, serem i wędzoną kiełbasą przygotuj poniższe składniki:
- 500 g chleba razowego żytniego
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 2 łyżki masła
- 2 średnie cebule
- 4 ząbki czosnku
- 2 l rosołu lub bulionu
- pół łyżeczki kminku
- 250 g wędzonej kiełbasy
- 150 g sera żółtego Aldamer MSM Mońki
- bagietka pszenna lub żytnia
- sól, pieprz i majeranek do smaku  
Jak zrobić zupę chlebową z serem i kiełbasą?
- Chleb pokroić w średnią kostkę i wysuszyć w piekarniku.
- Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki i zeszklić na oleju połączonym z masłem.
- Dodać wysuszone pieczywo i wszystko razem chwilę podsmażyć, uważając, żeby nie przypalić czosnku, a następnie polać rosołem.
- Gotować dziesięć minut.
- Zmiksować, doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i kminkiem. Gdyby zupa zbytnio zgęstniała, dolać więcej rosołu.
- Do gotowej zupy dodać pokrojoną i podsmażoną na złoty kolor kiełbasę oraz posypać tartym serem.
- Podawać z grzankami z serem, zapieczonymi na złoty kolor.
Zupa chlebowa z czosnkiem, serem i wędzoną kiełbasą - ile czasu zajmuje przygotowanie?
Przygotowanie 6 porcji zupa chlebowa z czosnkiem, serem i wędzoną kiełbasą z powyższego przepisu nie powinno zająć więcej niż 45 minut.
Opinie Zupa chlebowa z czosnkiem, serem i wędzoną kiełbasą
Aktualnie nie ma żadnych opinii o przepisie Zupa chlebowa z czosnkiem, serem i wędzoną kiełbasą. Podziel się z innymi swoją opinią!
Opinie o zamieszczone w serwisie taniaszama.pl nie są weryfikowane pod kątem ich pochodzenia od konsumentów korzystających z usług i produktów oferowanych przez prezentowany lokal.
Poświęć chwilę innym, dodaj swoją opinię
2023-10-12 16:59:15