Grillowane szaszłyki z karkówki z grzybami i cebulą to danie które doskonale sprawdzi się na każdym letnim grillu - a można je przygotować również na zwykłej patelni.
Składniki i przepis na szaszłyki z wieprzowiny z grzybami shitake
Aby przygotować szaszłyki z wieprzowiny z grzybami shitake przygotuj poniższe składniki:
- 284 g Grzybów shiitake w zalewie House of Asia
- 100 g Sosu Tonkatsu House of Asia
- 400 g karkówki pokrojonej w kostkę
- 2 średnie białe cebule pokrojone w grubą kostkę
- Szczypta soli
- Szczypta pieprzu
- Olej
- Patyczki bambusowe do szaszłyków
Jak przygotować szaszłyki z wieprzowiny z grzybami shitake?
Karkówkę pokrój i zamarynuj w soli i pieprzu z dodatkiem oleju.
Grzyby shiitake przepłucz pod bieżącą wodą. Cebulę pokrój.
Na patyczki do szaszłyków nadziej mięso, cebulę i grzyby. Smaż lub grilluj do miękkości mięsa. Co jakiś czas, za pomocą pędzelka, smaruj szaszłyki sosem Tonkatsu.
Podawaj gorące.
Szaszłyki z wieprzowiny z grzybami Shitake - ile czasu zajmuje przygotowanie?
Przygotowanie 4 porcji szaszłyki z wieprzowiny z grzybami shitake z powyższego przepisu nie powinno zająć więcej niż 40 minut.
Opinie Szaszłyki z wieprzowiny z grzybami Shitake
Aktualnie nie ma żadnych opinii o przepisie Szaszłyki z wieprzowiny z grzybami Shitake. Podziel się z innymi swoją opinią!
Opinie o zamieszczone w serwisie taniaszama.pl nie są weryfikowane pod kątem ich pochodzenia od konsumentów korzystających z usług i produktów oferowanych przez prezentowany lokal.
Poświęć chwilę innym, dodaj swoją opinię
2023-04-18 14:20:48