Kakrówka z grilla to klasyczna potrawa która od początku wiosny staje się bardzo oczekiwana przez wszystkich miłośników grillowania. Poznaj prosty sposób, aby dzięki kliku składnikom odmienić jej klasyczny smak i pobudzić swoje kubki smakowe!
Składniki i przepis na grillowane plastry karkówki w marynacie gochujang bulgogi
Aby przygotować grillowane plastry karkówki w marynacie gochujang bulgogi przygotuj poniższe składniki:
- 100 g Marynaty do mięsa wieprzowego gochujang bulgogi BBQ
- 2 łyżki Sosu BBQ z miodem HP (lub każdego Mississippi)
- 2 łyżeczki Sezamu Białego
- 400 g karkówki wieprzowej
- 200 g zblanszowanej brukselki
- 2 łyżki kolendry drobno posiekanej
Jak przygotować grillowane plastry karkówki w marynacie gochujang bulgogi?
- Karkówkę pokrój w cienkie plastry, przełóż do miski, dodaj połowę ilości marynaty gochujang bulgogi i odstaw do lodówki, najlepiej na całą noc.
- Mięso grilluj na rumiany kolor, a pod koniec posmaruj pozostałą ilością marynaty i posyp połową kolendry oraz sezamem.
- 3Brukselkę grilluj na złoto-brązowy kolor, przełóż do miski i wymieszaj z sosem barbecue, posyp pozostałą kolendrą.
Grillowane plastry karkówki w marynacie gochujang bulgogi - ile czasu zajmuje przygotowanie?
Przygotowanie 4 porcji grillowane plastry karkówki w marynacie gochujang bulgogi z powyższego przepisu nie powinno zająć więcej niż 60 minut.
Opinie Grillowane plastry karkówki w marynacie gochujang bulgogi
Aktualnie nie ma żadnych opinii o przepisie Grillowane plastry karkówki w marynacie gochujang bulgogi. Podziel się z innymi swoją opinią!
Opinie o zamieszczone w serwisie taniaszama.pl nie są weryfikowane pod kątem ich pochodzenia od konsumentów korzystających z usług i produktów oferowanych przez prezentowany lokal.
Poświęć chwilę innym, dodaj swoją opinię
2023-06-07 17:41:16