Takaki to jedna z japońskich metod przygotowania ryb - w tym wypadku łososia - polegająca na smażeniu na bardzo mocno rozgrzanej patelni, dzięki czemu mięso od zewnątrz jest upieczone, natomiast od środka pozostaje wilgotne.
Składniki i przepis na tataki z łososia z sałatką z fasoli
Aby przygotować tataki z łososia z sałatką z fasoli przygotuj poniższe składniki:
- 2-3 łyżki Sezamu Białego House of Asia
- 50 g Sosu Teriyaki House of Asia
- 1 puszka Salsy meksykańskiej czerwonej Casa de Mexico
- 1/2 puszka Czarnej fasoli Casa de Mexico
- 400 g filetu z łososia
- sól
- pieprz
- cukier do przyprawienia ryby
- 2 łyżki kolendry
- 1 limonka
Jak przygotować tataki z łososia z sałatką z fasoli?
- Przypraw łososia solą i pieprzem. Rozgrzej mocno patelnię i smaż rybę z każdej strony po parę sekund, tak aby w środku pozostała surowa. Zdejmij z patelni, posmaruj sosem teriyaki i posyp sezamem.
- Wstaw do lodówki na minimum 10 minut. Następnie pokrój łososia w plastry. W misce wymieszaj czarną fasolę z salsą meksykańską i kolendrą.
- Plastry łososia podawaj z sałatką z fasoli, a całość skrop sokiem z limonki.
Tataki z łososia z sałatką z fasoli - ile czasu zajmuje przygotowanie?
Przygotowanie 4 porcji tataki z łososia z sałatką z fasoli z powyższego przepisu nie powinno zająć więcej niż 35 minut.
Opinie Tataki z łososia z sałatką z fasoli
Aktualnie nie ma żadnych opinii o przepisie Tataki z łososia z sałatką z fasoli. Podziel się z innymi swoją opinią!
Opinie o zamieszczone w serwisie taniaszama.pl nie są weryfikowane pod kątem ich pochodzenia od konsumentów korzystających z usług i produktów oferowanych przez prezentowany lokal.
Poświęć chwilę innym, dodaj swoją opinię
2023-04-18 14:15:15