Dorsz w panko ze szpinakiem

Dorsz w panko ze szpinakiem to prosta w przygotowaniu potrawa z kuchni japońskiej, z poniższego przepisu otrzymasz 4 gotowe porcje, a przygotowanie zajmie mniej więcej 45 minut. Listę niezbędnych składników, oraz przepis jak przygotować dorsz w panko ze szpinakiem znajdziesz poniżej.

Średnia ocena: 5 z 2 głosów. Napisz komentarz!
Czas przygotowania Dorsz w panko ze szpinakiem Czas przygotowania: 45 minut
PorcjePorcje: 4 porcje
Trudność przygtowaniaPrzygotowanie: łatwe

Przepis Dorsz w panko ze szpinakiem

Składniki i przepis na dorsz w panko ze szpinakiem

Aby przygotować dorsz w panko ze szpinakiem przygotuj poniższe składniki:

  • 200 g panierki panko House of Asia
  • 2 łyżeczki pasty z czosnku House of Asia lub 2 posiekane ząbki
  • 50 ml mleczka koksowego 16-18 % Kara
  • 15 g pasty miso House of Asia
  • 600 g filetu z dorsza
  • 2 jajka
  • 100 g maki pszennej
  • 200 g liści szpinaku
  • 10 pomidorków cherry przekrojonych na pół
  • 500 ml oleju
  • pieprz czarny do smaku
  • szczypta cukru

Jak przygotować dorsz w panko ze szpinakiem ?

Rybę oprósz solą, pieprzem i cukrem.

Rybę obtocz w mące, roztrzepanym jajku i w panko. Usmaż na głębokim tłuszczu na rumiany kolor.

Na drugiej patelni, na oleju podsmaż pastę z czosnku, dodaj mleczko kokosowe, pastę miso i całość doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj szpinak, pomidorki, delikatnie wszystko wymieszaj, dopraw pieprzem i podawaj z usmażoną rybą. 

Dorsz w panko ze szpinakiem - ile czasu zajmuje przygotowanie?

Przygotowanie 4 porcji dorsz w panko ze szpinakiem z powyższego przepisu nie powinno zająć więcej niż 45 minut.

Opinie Dorsz w panko ze szpinakiem

Aktualnie nie ma żadnych opinii o przepisie Dorsz w panko ze szpinakiem . Podziel się z innymi swoją opinią!

Opinie o zamieszczone w serwisie taniaszama.pl nie są weryfikowane pod kątem ich pochodzenia od konsumentów korzystających z usług i produktów oferowanych przez prezentowany lokal.

Poświęć chwilę innym, dodaj swoją opinię

2023-04-16 15:44:15