Składniki i przepis na dorsz w panko ze szpinakiem
Aby przygotować dorsz w panko ze szpinakiem przygotuj poniższe składniki:
- 200 g panierki panko House of Asia
- 2 łyżeczki pasty z czosnku House of Asia lub 2 posiekane ząbki
- 50 ml mleczka koksowego 16-18 % Kara
- 15 g pasty miso House of Asia
- 600 g filetu z dorsza
- 2 jajka
- 100 g maki pszennej
- 200 g liści szpinaku
- 10 pomidorków cherry przekrojonych na pół
- 500 ml oleju
- pieprz czarny do smaku
- szczypta cukru
Jak przygotować dorsz w panko ze szpinakiem ?
Rybę oprósz solą, pieprzem i cukrem.
Rybę obtocz w mące, roztrzepanym jajku i w panko. Usmaż na głębokim tłuszczu na rumiany kolor.
Na drugiej patelni, na oleju podsmaż pastę z czosnku, dodaj mleczko kokosowe, pastę miso i całość doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj szpinak, pomidorki, delikatnie wszystko wymieszaj, dopraw pieprzem i podawaj z usmażoną rybą.
Dorsz w panko ze szpinakiem - ile czasu zajmuje przygotowanie?
Przygotowanie 4 porcji dorsz w panko ze szpinakiem z powyższego przepisu nie powinno zająć więcej niż 45 minut.
Opinie Dorsz w panko ze szpinakiem
Aktualnie nie ma żadnych opinii o przepisie Dorsz w panko ze szpinakiem . Podziel się z innymi swoją opinią!
Opinie o zamieszczone w serwisie taniaszama.pl nie są weryfikowane pod kątem ich pochodzenia od konsumentów korzystających z usług i produktów oferowanych przez prezentowany lokal.
Poświęć chwilę innym, dodaj swoją opinię
2023-04-16 15:44:15