Składniki i przepis na pierś z indyka w sosie pomarańczowym
Aby przygotować pierś z indyka w sosie pomarańczowym przygotuj poniższe składniki:
- 500 g pierś z indyka
- 2-3 łyżki mąki
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki sosu ostrygowego House of Asia
- 3 łyżki sosu sojowego jasnego House of Asia
- 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
- 1 łyżeczka rozmarynu
- 1 łyżeczka tymianku
- 3 łyżki oleju
- 100 ml Mleczka kokosowego 23-26% Kara
- 2 łyżeczki pasty z imbiru czosnku i chili House of Asia
- sok wyciśnięty z 4 pomarańczy
- 1 cebula drobno posiekana
Jak przygotować pierś z indyka w sosie pomarańczowym?
- Pierś pokrój na plastry, rozklep delikatnie i zamarynuj. Następnie mięso obtocz w mące, obsmaż na rumiany kolor i przełóż do garnka.
- Przygotuj sos: na patelni podsmaż cebulę, pastę, sok z pomarańczy i gotuj 5-6 minut. Na koniec dodaj mleczko kokosowe i całość doprowadź do wrzenia. Gotowy sos przełóż do garnka z mięsem i wymieszaj.
- Gotowe danie posyp szczypiorkiem.
Pierś z indyka w sosie pomarańczowym - ile czasu zajmuje przygotowanie?
Przygotowanie 4 porcji pierś z indyka w sosie pomarańczowym z powyższego przepisu nie powinno zająć więcej niż 90 minut.
Opinie Pierś z indyka w sosie pomarańczowym
Aktualnie nie ma żadnych opinii o przepisie Pierś z indyka w sosie pomarańczowym. Podziel się z innymi swoją opinią!
Opinie o zamieszczone w serwisie taniaszama.pl nie są weryfikowane pod kątem ich pochodzenia od konsumentów korzystających z usług i produktów oferowanych przez prezentowany lokal.
Poświęć chwilę innym, dodaj swoją opinię
2023-04-11 17:30:00